Damat Bohçasının Olmazsa Olmazları

1 5
1 6

Evlilik kapıda olduğunda tatlı bir telaşa kapılmanız elbette çok doğal! Peki, hayat yolunu birlikte yürüyeceğiniz erkek için hazırlayacağınız tam donanımlı bir damat bohçasının neleri içermesi gerektiğini biliyor musunuz?

Evlilik süreci malum… Birlikte gelecek kurmak adına sevdiğiniz insanla atacağınız bu adım, aslında ikiniz için de sadece bir başlangıç. Fakat iyi başlangıçların sağlam temeller atılmasının vesilesi olduğu da bir gerçek. Bu yüzden evlilik hazırlıklarına özen göstermek, ileride huzurlu bir yuva yaratmanıza yardımcı olacak önemli basamaklardan birini oluşturuyor.

Sevdiklerinizin desteğiyle olabildiğince keyifli geçen evliliğe geçiş evresinde, kız tarafı olarak size düşen bazı sorumluluklar bulunuyor. Bunlardan biri de damat bohçası hazırlamak! Bu hazırlık aşamasında, ilk önce sevdiğiniz erkeğin stilini ve zevklerini iyi bilmeniz gerekiyor. Kiğılı Home ekibi olarak bu yazımızda sizlere, müstakbel eşiniz için hazırlayacağınız erkek nişan bohçasının içeriğine dair tüm ayrıntıları ve ürün seçeneklerini sunuyor olacağız.

1. Damat Bohçasında Neler Olur?

2 12

Aynı yastığa baş koyma kararının resmiyete döküldüğü isteme merasimi ertesi, her iki taraf için de koşuşturmaca ile geçen bir süreç. Bu telaşın en çok hissedildiği âdetlerden biri olan erkek nişan bohçası hazırlama işi de gelin tarafına düşüyor. Damat bohçası hazırlamaya başlamadan önce, bohçanın içine neler konulabileceğine dair kapsamlı bir araştırma yapmak gerekiyor. Sonrasında ise damat adayının ihtiyaçları belirlenerek buna yönelik bir liste oluşturulması gerekiyor.

Damat bohçasının içeriği yörelerin adetlerine göre değişkenlik gösterebilse de bohça, temelde bir erkeğin günlük yaşantısında sıkça ihtiyaç duyabileceği eşyaları içeriyor. Bununla birlikte, daha geniş kapsamlı eşyaların bulunduğu erkek bohçaları da hazırlanabiliyor. Hatta bazı geleneklerde damat bohçalarının içine erkeğin ailesi için de hediyeler konulabiliyor.

Kiğılı Home’un damat bohçası koleksiyonu sadece erkek giyim, aksesuar ve kozmetik ürünlerini değil, elektronik bakım ürünlerini de içeriyor. Bununla birlikte ürün gamında bulunan valiz, bohça kutusu ve süslemeler de renkli bir bohça hazırlamanıza imkan tanıyor.

2. Damat Bohçası Ne Kadar Tutar?

3 8

Erkek için nişan bohçası hazırlama faslına geçilmeden önce en çok merak edilen şeylerden biri de damat bohçasının ne kadara mal olacağı oluyor. Esasen bu sorunun cevabı, bohçanın içindekilere bağlı olarak değişiyor. Çünkü bir damat bohçası listesi, daha az ve öz tutularak hazırlanabileceği gibi geniş kapsamlı olarak da hazırlanabiliyor. Hal böyleyken bohçanın içeriği de elbette maliyete yansıyor.

Damat bohçasının ne kadar tutacağı içerik listesine göre şekillense de hazırlık ve bütçe planlama aşamalarında kaliteden ödün vermemek gerektiğini unutmamak gerekiyor. Bunun için de damadın ihtiyaçlarına yönelik hem şık hem de tarzını ortaya koyan ürünleri bütçeye en uygun olacak şekilde seçmek önem taşıyor.

Kiğılı Home mağazalarında, özenle hazırlanmış bir damat bohçasının içinde bulunmasını beklediğiniz tüm ürünler yer alıyor. Koleksiyondaki ürünlerin her biri, yıllara meydan okuyan Kiğılı kalitesini garanti ediyor.

3. Az ve Öz Damat Bohçası Listesi

kigili uruncekimi2218093 2

Damat bohçasının hazırlık evresinde, bütçe ve gelenekler de göz önünde bulundurularak bohçanın az ve öz bir liste ile tamamlanması tercih edilebiliyor. Fakat ‘‘az’’ sözcüğü sizi yanıltmasın! Çünkü bu listede, bir erkek bohçasının içinde bulunması beklenen tüm temel ürünler yer alıyor. Yani en yalın haliyle bu liste, damat bohçasının olmazsa olmazlarını içeriyor.

3.1. Klasik Gömlek

Damat bohçasına ilk önce konulması gerekenlerden olan klasik gömlekler, her erkeğin dolabında bulunması gereken en önemli parçalardan birini oluşturuyor. Bohçaya, tercihe göre bir veya iki adet gömlek eklenebiliyor.

3.2. Klasik Pantolon

Damat bohçası için gömleklerin hemen ardından, bunlarla uyumlu klasik pantolonları da düşünmek gerekiyor. Klasik pantolonların bir erkek için kurtarıcı parçalardan olduğu hesaba katıldığında, listeye bunlardan da en az bir-iki adet koymak doğru bir seçim oluyor.

3.3. Pijama Takımı

Günün başlangıcını düşünüp de sonunu hesaba katmamak olmaz! Damat bohçası listesine ekleyeceğiniz bir ya da iki adet pijama takımı, sevdiğiniz erkeğin uykusunda sizin seçtiğiniz bir giysi ile sarıldığını bilerek huzurlu hissetmesini sağlayacaktır.

3.4. Damat Terliği

Erkek nişan bohçasının içine, yeni kurulan yuvada atılacak ilk adımların tanığı olması adına bir adet damat terliği de koymak gerekiyor.

3.5. İç Giyim Ürünleri

Damat bohçası için hazırlanan listeye muhakkak iki veya daha fazla iç çamaşırının, alt ve üst olarak takım halinde konulması şart! Bunun yanında, birkaç çift çorap koymayı da unutmamalısınız.

3.5. Yüz ve Vücut Havlusu

Temizlik için olmazsa olmazlar arasında yer alan havlular, elbette nişan bohçası hazırlanırken de atlanmaması gereken ürünlerden birini oluşturuyor. İsteğe göre damat bohçalarına hem yüz hem de vücut havlusu takım olarak ya da ayrı ayrı eklenebiliyor.

3.6. Temel Stil Aksesuarları

Bu kategori altında kemer, kravat, mendil ve kol düğmesi gibi genel imajı tamamlayacak unsurlar bulunuyor. Bunları seçerken modern ve yenilikçi bir bakış açısı ile klişe olmayan tercihler yapmaya özen göstermelisiniz.

3.7. Tıraş Bakım Seti

Tıraş bakım seti tıraş köpüğü, tıraş fırçası, tıraş bakım kremi ve tıraş losyonu gibi bir erkeğin en sık kullandığı banyo ihtiyaçlarından oluşuyor. Tüm bunlar, ayrıntı gibi görünse de damat bohçasına eklenecek en önemli unsurlar arasında yer alıyor.

4. Geniş Kapsamlı Damat Bohçası Listesi

kigili uruncekimi2218277 2 2

Hazırlanacak tüm erkek nişan bohçalarında bulunması elzem olan ürünleri yukarıda listeledik. Peki, bohçanın içeriğini genişletip daha kapsamlı bir damat bohçası hazırlamak istediğinizde, listeye daha başka neleri ekleyebileceğinize bir göz atmaya ne dersiniz?

4.1. Robdöşambr

18’inci yüzyıldan beri pijamaların tamamlayıcısı olan ropdöşambr modellerinden, aldığınız pijamalara uygun bir renk seçerek damat bohçasına ekleyebilirsiniz.

4.2. Bornoz

Banyo havlusuna kıyasla daha kullanışlı bir alternatif sunan bornoz, ister damat için seçilen havlularla takım halinde istenirse de gelin ve damada özel ikili set şeklinde alınarak erkek nişan bohçasına eklenebiliyor.

4.3. Tamamlayıcı Stil Aksesuarları

Bu kategori, müstakbel gelin ile damadın zevkine uygun olarak seçilmiş saat, cüzdan ve kartlık gibi stili tamamlamaya yönelik aksesuarları içeriyor.

4.4. Tıraş Makinesi Seti

Damat için hazırlanan nişan bohçasına onun için tıraşı oldukça pratik hale getirecek tıraş makinesi setini de eklemek son derece düşünceli bir seçim oluyor.

4.5. Ağız ve Diş Bakım Ürünleri

Bu kategoride ağız sağlığına yönelik detaylı temizlik sağlayacak günlük kullanıma uygun diş ipi, manuel veya elektrikli diş fırçası ve ağız çalkalama suyu gibi ürünler bulunuyor.

4.6. Parfüm ve Deodorant

Sevilen kişinin kokusu kadar mest edici çok az şey vardır! Bu nedenle, damat bohçası hazırlanırken eklenebilecek ürünlerden belki de seçimi en eğlenceli, en zor ve en imza niteliğinde olan ürünler parfüm ve deodorant oluyor.

4.7. Erkeğin Ailesi için Hediyeler

Damat bohçasına, damat adayının ailesi için hediyeler eklemenin gerekli olup olmadığına dair sorulan soruların cevabı yöreden yöreye değişiyor. Kimilerine göre bu, bohçanın açılış anını daha şenlikli kılabilecek mühim bir davranış iken kimileri ise erkeğin ailesine yönelik hediyeler almayı gerekli bulmuyor. Yine de kapsamlı bir damat bohçasında müstakbel eşin ailesinin de düşünülmesi, karşı tarafa kendisini değerli hissettirip aradaki bağları kuvvetlendirecek güzel bir jest.

Damat bohçasında listeye kayınvalideler ile görümceler için genellikle şık nevresim takımları, yatak örtüleri, işlemeli havlular, patik, şal ve pijama seti gibi ürünler ekleniyor. Kayınpederler ile kayınbiraderler için ise gömlek, pantolon, triko kazak ve çorap gibi günlük kullanıma uygun ürünler tercih ediliyor.

Kiğılı, ödün vermediği kalitesi ve her zevke hitap eden geniş ürün yelpazesiyle, bir damat bohçasında bulunması gereken her şeyi size tek çatı altında sunuyor. Üstelik tekdüzeliğin kalıplarını yıkan tasarım ürünleriyle de klişelerden yorulan gözlerinizin, aradığını bulma sevinciyle parlamasını sağlıyor!

Önerilen Makaleler