Ev Tekstili Ürünlerinde Çeyizlik ve Günlük Kullanım Farkı Nedir?

01 1
01 2

Tam donanımlı her çeyizde bulunması gereken ev tekstil ürünleri, en çok göz önünde bulunacak eşyalardan oluşuyor. Haliyle seçilen ürünlerin kalitesi kadar şıklığı da önem taşıyor. Peki, ev tekstil ürünlerinin kullanımında çeyizlik ve günlük ayrımı neye göre yapılıyor?

Çiçeği burnunda evli çiftlerin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış bir çeyizde, muhakkak yer verilmesi gereken ürün gruplarından birini de ev tekstil ürünleri oluşturuyor. Buna yönelik hazırlanacak ürün listesinin içinde ne tarz ürünlere yer verileceğini belirlerken ise modern ve kullanışlı bir stil benimsemek önem taşıyor. Bunu yaparken de çeyizlik ürünler ile günlük ürünlerin arasında bulunan bazı farklara dikkat etmek gerekiyor.

1. Çeyizlik Nedir? Çeyizlik Ürünler Nelerdir?

2 10

Çeyizlik alışverişi, nesilden nesile süren geleneklerimizden biri olarak evlilik hazırlıkları denildiğinde akla ilk gelen şeylerden biri. Ailelerin de işin içine girdiği çeyiz geleneğinin belki de en anlamlı yanı, müstakbel çiftin baş koydukları bu yolda ortak ev ihtiyaçlarına yönelik desteğin sağlanması oluyor. Çeyizlik ürünler listesinde genel olarak nevresim takımları, yatak örtüleri, el-yüz-vücut-ayak havluları, hamam/bornoz setleri ve pijama takımları yer alıyor.

Kiğılı Home, geleneksel çizgilerden beslenen modern çeyiz koleksiyonuyla hem şıklıktan ödün vermeyen gelin adaylarına hem de aile büyüklerinin kültürü ön planda tutan zevklerine hitap ediyor. Üstelik Kiğılı Home’un çeyizlik koleksiyonunda yer alan ürünler, cilt dostu ve dayanıklı pamuk saten kumaşlarıyla günlük kullanım için de ideal bir seçenek oluyor.

2. Günlük Ev Tekstili Ürünleri Nelerdir?

3

Günlük ev tekstili ürünleri bir evin enerjisini belirleyen en önemli unsurlardan birini oluşturuyor. Özellikle yeni evli çiftler için çeyizlik ürünlerin yanında, gündelik ürünler de ihtiyaca yönelik olarak öne çıkıyor. Diğer yandan, bu kapsamdaki ev tekstili ürünlerinin ‘‘gündelik’’ olarak nitelendirilmesi, bunların çeyizlik ürünlerden daha farklı kategorilerde olduğuna dair bir yanılgı oluşturabiliyor. Ancak günlük ev tekstili ürünleri listesi de çeyizlik olanlarla aynı maddeleri içeriyor. Çeyizlik ve günlük ev tekstili ürünlerinin farkını ise bu ürünlerin sahip olduğu başka ayrıntılar belirliyor.

3. Çeyizlik ve Günlük Ev Tekstili Ürünlerinin Farkı Nedir?

4

Kiğılı’nın ev tekstili ürünleri, çeyizlik ve günlük olarak iki kategori altında değerlendiriliyor. Elbette çeyizlik ürünlerin, günlük kullanıma dair tasarlanmış ürünlerden belli başlı farklarının olması gerekiyor. Bu farklar ürünlerin kumaş dokusu, stili ve tasarımsal özellikleri gibi nüanslardan kaynaklanıyor.

3.1. Kumaş ve Doku

Kiğılı Home’un hem çeyizlik hem de günlük ev tekstili ürünleri, cilt dostu bir kullanım sağlaması amacıyla yüzde 100 pamuk kumaştan üretiliyor. Fakat ürünler, dokularının görüntüsü ile verdikleri his bakımından birbirinden ayrılıyor. Çeyizlik ürünler için pamuk saten kumaşlar tercih edilirken, günlük ev tekstili ürünleri mat görünümlü ve yıkamalı pamuk kumaşlardan üretiliyor. Bu sayede günlük nevresim takımlarını ütü gereksinimi olmadan kullanmak mümkün oluyor.

3.2. Stil

Çeyizlik ve gündelik ev tekstili ürünlerini birbirinden ayıran birtakım stil farkları da bulunuyor. Gündelik ürünler modern ve sportif stilleriyle dikkat çekerken, çeyizlik ürünler ise şık ve romantik görünümleriyle hem geleneksel hem de moderne hitap ediyor.

3.3. Tasarımsal Özellikler

Günlük ev tekstili koleksiyonunda yer alan ürünler, ağırlıklı olarak sadeliği ve işlevselliği ön planda tutan tek renk veya baskılı ürünlerden oluşuyor. Çeyizlik ev tekstili koleksiyonunda bulunan ürünler ise zarif ve sofistike işleme detayları ile dikkat çekiyor. Çeyizlik ürünlerde kullanılan nakış, dantel, güpür ve fırfır detayları, günlük ev tekstilinde yerini desenlere veya ponpon, püskül ya da düğme detayları gibi tamamlayıcı unsurlara bırakıyor.

Özel tasarımlarıyla hem çağın yenilikçi estetiğini hem de gelenekselin kültürel mirasını yansıtan Kiğılı Home, günlük ve çeyizlik ürünleri ile ev tekstilinde aradığınız tüm stil unsurları için seçenekler sunuyor. Kiğılı Home mağazaları ve satış noktalarını ziyaret ederek, siz de evinize değer katacak bu birbirinden şık ürün seçeneklerini yakından inceleyebilirsiniz!

Önerilen Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir