Ortamınızın Havasını Anında Değiştirecek Ev Dekorasyon Fikirleri

1
1 2 1

Evinizi modern unsurlarla çok daha estetik ve konforlu bir alana dönüştürmeye yönelik neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Şık çizgisinden ödün vermeyen tasarımlarıyla Kiğılı Home, ev ortamınızı size özel kılacak dekorasyon fikirleriyle yanınızda!

Günlük hayatta birçok mekân değiştirip farklı ortamlar içinde bulunsanız da gün sonunda size ait olan yere, yani evinize dönüyorsunuz. Kapıdan içeriye adımınızı attığınız anda, sizi saran kucaklayıcı hava ile karşılaşıyorsunuz. Peki, sizin için hâlihazırda özel olan evinizi, yaratıcılığınızı yansıtan modern bir görünüme kavuşturmaya ne dersiniz? Öyleyse doğru yerdesiniz!

1. Modern Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

2 9

Modern ev dekorasyonu, bir 20’nci yüzyıl akımı olmasına rağmen günümüzde de en çok tercih edilen konseptler arasında yer alıyor. Bu iç mekan konseptinde köşeli ve keskin hatların beraberinde, sade tasarımlar ve nötr tonlar ağırlık kazanıyor. Böylece karmaşıklıktan olabildiğince uzak bir ortam oluşturularak, ilk bakışta dahi rahatlatıcı bir izlenim sağlanması hedefleniyor. Bununla birlikte rahatlık, sadece görsel açıdan değil deneyim olarak da ön planda tutuluyor.

Modern iç dizaynda duvar ve mobilyalarda sadelik hakim iken, desen ve aksesuar kullanımı da aynı şekilde az ve öz tutuluyor. Çünkü modern ev dizaynı, gözü yormayacak dengeli bir şıklık yakalamak anlamına geliyor. Fakat bu sadelik sizi yanıltmasın! Çünkü eviniz için seçtiğiniz mobilyalardaki yumuşak ve uyumlu havayı modern ve dekoratif ev tekstili ürünleri ile hareketlendirerek, ortamınıza huzur katacak bir denge kurabilirsiniz. Ayrıca, doğru yerlerde kullanacağınız geometrik şekilli aksesuarların da bu stili en iyi şekilde tamamlayacağını unutmayın.

2. Küçük Dokunuşlarla Modern Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

3 6

Aklınızda ‘‘Evimi nasıl dekore edebilirim?’’ sorusu dolaşırken, elbette bazı fikirlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Şanslısınız! Çünkü modern bir ev dekorasyonu için önerilebileceklerin ucu bucağı yok. Sadece birazcık emek ve bolca istek ile yaşadığınız mekânı güzelleştirebilirsiniz. Bunun için hâlihazırda var olan mobilyalarınızdan başlamak hem eğlenceli hem de doğru bir tercih olabilir. Böylece ufak dokunuşlarla, bütün odanın havasının nasıl değiştiğini görebilirsiniz. Nasıl mı?

Özellikle ahşap mobilyalar söz konusu olduğunda, onları açık tonlara sahip bir renge boyamak iyi bir fikir olabilir. Ayrıca, dolaplarınızın ve çekmecelerinizin kulplarını da değiştirebilir ve böylece çok daha modern bir tarz yakalayabilirsiniz. Tabii ki yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değil. Mesela, bu detaylara uyum sağlaması için yorucu ve karışık desenlere sahip mobilyalarınızın yüzlerini de değiştirebilirsiniz. Yapabileceklerinizin en zahmetsiz olanı ise yenilikçi tasarımlara sahip ev tekstil ürünlerinden yardım almak! Gelin, bu noktada neler yapabileceğinizi evinizin en önemli iki alanı üzerinden inceleyelim.

3. Modern Salon Dekorasyonu için Öneriler

4 3

Salonunuz evinizin yaşam merkezini oluşturuyor. Aynı zamanda misafirlerin ağırlandığı ve tüm ailenin birlikte bulunduğu keyifli zamanlara da ev sahipliği yapıyor. Bu yüzden sizi yansıtan modern bir salon dekorasyonu için öncelikle şık ve sade bir düzen tercih etmeniz oldukça önemli. Bunun için de ışıklandırma ve duvar kâğıdından tutun, seçtiğiniz eşyaların renklerindeki tonlamalara kadar titiz ve uyumlu bir yaklaşım belirlemeniz gerekiyor.

Salon dekorasyonu mevzubahis olduğunda koltuklar bilhassa önem taşıyor. Çünkü merkezde geniş yer kaplayan bu eşyalar, salona girer girmez göze çarpan ilk şeylerden biri oluyor. Dolayısıyla koltuk tarzı ve renginin oldukça dikkatli seçilmesi gerekiyor. Mesela soft ve düz renklerdeki koltuklarınızı, tamamlayıcı bir unsur olarak çeşitli desenlerdeki şallar ve örtüler ile zenginleştirebilirsiniz. Bu, ortamın havasını bir anda değiştirerek oldukça şık bir stil yakalamanızı sağlayabilir.

Kiğılı Home, şık ve kullanışlı yatak örtüleri ile koltuklarınızı hareketlendirmek için de ihtiyacınız olan tüm canlılığı size sunuyor. Balık sırtı, örgü, zikzak, geometrik, çizgili ve yaprak motifli desenlerin de bulunduğu bu zengin stile sahip örtülerle, koltuklarınızı renklendirerek salonunuza onu baştan yaratacak bir enerji kazandırabilirsiniz.

4. Modern Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri

5 3

Evinizin size ait en özel mekânı olan yatak odanızda, konfor hissini artırmak adına sadeliğin şıklıkla harmanlandığı bir dizayn benimseyebilirsiniz. Bunu sağlamak için de yatak odanıza yönelik mobilya ve halı tercihlerinizi olabildiğince yalın tutmanız gerekiyor. Aynı zamanda mobilya renklerinin de bu sadelikten payını alan natural tonlarda seçilmesi, ferah bir yatak odası görünümü için son derece önemli.

Tıpkı salonlarda koltukların ortamı sahiplenmesi gibi, yatak odalarında da en büyük odak noktalarından biri elbette yataklar oluyor. Bir yatağı güzelleştirip onu öne çıkarmak için ise nevresimlere ve yatak örtülerine büyük iş düşüyor. Yani yatak odanız ne kadar sadeyse, nevresim takımları ile yatak örtülerinizi de ortama uyum sağlayacak ve aynı zamanda hareket katacak desenlerle renklendirebilirsiniz.

Kiğılı, her biri özel olarak tasarlanan nevresim takımları ile yatak odanızda da kendi zevkinizi yansıtabilmenize olanak tanıyor. İster yıkamalı görünüme sahip ve sportif stile uygun günlük nevresim setleri ister çeyiz için de uygun işlemeli nevresim takımlarıyla, siz de odanızı en sofistike şekilde dekore edebilirsiniz.

Önerilen Makaleler