Erkek Tarafı için Ezber Bozan Bir Damat Bohçası Hazırlamanın İpuçları

kigili uruncekimi2218277 1
kigili uruncekimi2218277 2 3

Dünya evine giden yolda, bilhassa da kız isteme töreninden sonra her iki tarafın ailesi için de hummalı bir hazırlık süreci başlıyor. Nişan bohçası hazırlığı ise bu süreçte ilk ve en çok özen gösterilmesi gereken adımlardan biri. Peki, kız tarafı olarak siz hala erkek nişan bohçası hazırlıklarına başlamadınız mı? Öyleyse işinizi kolaylaştıracak bu önerilere göz atmanızın şimdi tam zamanı! Kiğılı Home ekibi olarak, yıllarca unutulmayacak bir erkek nişan bohçası hazırlayabilmeniz için tüm ince detayları sizin için bir araya getirdik.

1. Damat Bohçası Nasıl Hazırlanır?

kigili uruncekimi2218093 2 1

Evlilik için daha yeni karar aldıysanız ve henüz gelenekler hakkında bilginiz yoksa, bu konuya önce merak ettiğiniz şu ilk soruyu cevaplayarak başlayabiliriz: “Damat bohçası ne zaman verilir?” Damat nişan bohçası, âdetlere göre genellikle nişan töreninin ardından erkeğin ailesi ziyaret edildiğinde veriliyor. Bu nedenle isteme töreninden sonra, vakit kaybetmeden damat bohçası hazırlıklarına başlamanızda fayda var.

Nişan bohçaları bilindiği üzere aileleri kaynaştırmak ve eş adaylarının birbirlerine verdiği değeri ailelere sergilemek için hazırlanıyor. Nişan bohçalarında özellikle de eş adaylarının günlük ihtiyaçları doğrultusunda kullanabilecekleri ürünlere yer veriliyor. Bu nedenle hazırlık için önce, damat bohçası listesinde geleneksel olarak nelerin bulunduğunu ve damat adayının bunların içerisinde hangilerine ihtiyaç duyabileceğini belirlemelisiniz. Sonrasında ise en şık ve kaliteli seçimler için bunları hangi noktalardan temin edebileceğinizi araştırmalısınız.

2. Damat Çeyizinde Neler Olmalı?

3 10

Damat bohçası örneklerinde günlük stile özel olarak bir veya ikişer adet klasik gömlek ve pantolon; bunların beraberinde kemer, kravat, kol düğmesi, cüzdan, kartlık ve kol saati öne çıkıyor. Bohçada pijama takımı, ropdöşambır, ev terliği, fanila, baksır, çorap vb. ev ve iç giyim ürünlerinin de mutlaka bulunması gerekiyor. Bu ürünler, tercihe göre birer adet olduğu gibi birden fazla takımdan oluşan setler halinde de bohçaya eklenebiliyor.

Erkek nişan bohçası içindekiler listesinin bir diğer önemli grubunu ise damat için kişisel bakım ürünleri oluşturuyor. Bunlar da genellikle tıraş makinesi seti, tıraş bakım ürünleri, ağız ve diş bakımı ürünleri ile parfüm ve deodorant olmak üzere geniş bir set şeklinde tamamlanıyor. Tabii damat bohçası listesinin kendisi kadar, bu ürünleri hangi şekilde sunacağınız da fazlasıyla önemli. Bunun için isteğinize göre valizleri veya bohça kutularını tercih edebilirsiniz. Ayrıca bohça süslemek için kurdele, boncuk ve çiçek gibi malzemeleri de temin etmelisiniz.

Kiğılı Home, damat bohçası hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm ürünleri sizler için tek çatı altında bir araya getiriyor! Üstelik bunlar erkek giyim, aksesuar ve kozmetik ürünleri ile sınırlı da değil. Kiğılı’nın tam liste hazır damat bohçası koleksiyonunda, erkek için elektronik bakım ürünleri ile sunum için valiz, kutu ve özel tasarım süslemeler de yer alıyor.

3. Damat Bohçası Nasıl Olmalı?

4 5

Damat bohçası hazırlıklarını nasıl yürütmeniz gerektiğini ve bohçada erkek için hangi ürünlere yer verebileceğinizi artık biliyorsunuz. Ancak iş, elbette bunlarla bitmiyor. Çünkü damat bohçası, yukarıda da değindiğimiz üzere esasında gelin ve ailesinin bu sonsuz birlikteliğe olan tutumunu da gösteriyor. Bu nedenle damat bohçasının sadece “Gelenek yerini bulsun.” düşüncesiyle değil, ciddi bir özenle ve sıradan olmayan modern seçimlerle hazırlanması gerekiyor.

Damat bohçasının şıklığı ile daha ilk bakışta göze hitap etmesi oldukça önemli. Dolayısıyla ilk intibada, damat bohçasının dış görünüşüne ve süslemelerine oldukça fazla iş düşüyor. Bohça açıldığında ise ürünlerin düzenli bir şekilde sıralanmış olması en mühim koşullardan biri. Seçilen her bir ürünün, damadın günlük yaşam tarzına ve zevklerine uygun olarak, bütçeye göre en kaliteli ürünlerden yana seçilmiş olması gerekiyor.

Unutmayın, hazırladığınız nişan bohçası açılırken orada sadece damat değil, onunla birlikte tüm ailesi de yer alacak. Bu nedenle bohçada, damadın ailesi için de hediyelik ürünlere yer vermeyi tercih edebilirsiniz.

4. Damat Bohçasında Aileye Ne Konur?

5 4

“Damat yakınlarının bohçalarına neler koyulur?” sorusunun net bir yanıtı olduğunu söylersek yanılmış oluruz. Çünkü bu yanıt yörelere göre farklılaşmakla birlikte isteğe göre de değişebiliyor. Kimi kız aileleri erkek nişan bohçası alışverişinde sadece damat adayı için seçimler yaparken; kimisi kayınvalide, kayınpeder, görümce ve kayınbirader gibi diğer aile üyeleri için de hediyeler alıyor. Zira pek çok yörede, âdetlere göre kız tarafının hazırladığı bohçanın daha hacimli olması gerektiği düşünülüyor.

Erkek nişan bohçalarında kayınvalideler ve görümceler için genellikle el oyası yazma, patik, şal, işlemeli havlu, nevresim takımı ve pijama seti gibi ürünler yer alıyor. Kayınpeder ve kayınbiraderler için ise triko kazak, gömlek, pantolon vb. günlük giyim ürünleri ile pijama takımlarına, havlulara ve çoraplara yer veriliyor. Bazı aileler, karşı tarafa hediye hazırlarken bunlara ek olarak seccade ve tesbih gibi ürünleri de tercih edebiliyor.

Kiğılı Home’un erkek nişan bohçası ürünleri arasında sadece damat adayları için değil; aile üyeleri için de birbirinden şık ürünlere yer verildiğini biliyor muydunuz? Geleneksel listeye uygun olarak hazırlanan bu koleksiyonda, müstakbel ailenizin severek kullanacağı ürün çeşitlerini bir arada bulabilirsiniz!

5. Modern Damat Bohçası için Tüm Aradıklarınız, Kiğılı ve Kiğılı Home’da!

Damat bohçası alışverişi için keşifler yaparken, her seferinde tekdüze stiller ve renklerle karşılaşmaktan sıkıldınız mı? Neyse ki artık, aradığınız şık ve eşsiz seçenekleri bulmak için çok uzaklara gitmenize gerek yok! Çünkü Kiğılı Home, damat bohçası için tüm ürün çeşitlerini, uzun süren gelenek ve stil araştırmaları sonucu özel tasarım olarak sizlere sunuyor. Ezber bozan bir damat bohçası seti hazırlamak için size de yalnızca, Kiğılı Home satış noktalarını ziyaret etmek kalıyor!

Önerilen Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir