Damat Bohçası Süslemek için Birbirinden Şık Öneriler

1 3
1 13

Damat bohçası hazırlama evresinde, müstakbel eşiniz için giysilerden aksesuarlara, havlulardan kişisel bakım malzemelerine kadar tüm ürünleri özenle seçmiş olabilirsiniz. Fakat iş tabii ki bununla bitmiyor. Çünkü erkek nişan bohçasında, içerik kadar sunum da hayli önemli!

Damat bohçasının içindekiler, gelenekler ve tercihler doğrultusunda pek çok yörede hemen hemen aynı ürün çeşitlerinden oluşuyor. Günlük klasik giyim ürünleri, ev giyim ürünleri, stil aksesuarları, iç giyim ürünleri, havlular, bornozlar ve kişisel bakım ürünleri… Ancak tüm bunları yerleştirmek ve süslemek için yapılan seçimler hakkında aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Çünkü bu konuda karşı tarafın ihtiyaçlarına kıyasla, hazırlığı yapan gelin tarafının zevkleri daha fazla ön plana çıkıyor. Damat bohçası süsleme fikirlerine yönelik araştırmalarınızda valizlerden kutulara, en sade modellerden en iddialı stillere kadar pek çok örnekle karşılaşmış olmanız muhtemel. Nitekim erkek nişan bohçası örneklerinin kimisi gösterişsiz ama zarif detaylara sahip olurken; kimisi ise kumaşlar, tüller, kurdeleler, çiçekler ve boncuklarla görücülerine zengin bir görsel şölen yaşatıyor. Hal böyle olunca da pek çok gelin adayını, damat bohçası listesini tamamlama sürecinin beraberinde bohça süsü yapımı için de bir telaş sarıyor.

Kiğılı ve Kiğılı Home’da, gelin aileleri için hem eksiksiz bir damat bohçası koleksiyonu hem de süsleme için valiz, bohça kutusu ve süsleme seçenekleri bulunduğunu biliyor muydunuz?

1. Valiz için En İdeal Damat Bohçası Süsleme Malzemeleri

2 11

Kimi gelin aileleri, erkek nişan bohçası hazırlıklarını bir veya birden fazla kutudan oluşacak şekilde hazırlamayı tercih edebiliyor. Kimisi ise tıpkı nişan bohçasının içindekiler gibi, dışının da damat tarafından yıllar boyunca kullanılabilecek bir ürün olmasını istiyor. Tercihini ikinci seçenekten yana yapan ailelerin seçimi ise bu doğrultuda seyahat valizlerinden yana oluyor.

Siz de hazırladığınız bohçanın hem içi hem de dışıyla tamamen kullanışlı olmasını tercih ediyorsanız, Kiğılı Home mağazaları veya satış noktalarındaki siyah, lacivert ve metalik gri renk seçeneklerine sahip farklı boy valizleri inceleyebilirsiniz. Peki, damat bohçası valiz süsleme aşaması için aklınızda neler var? Gelin, size yardımcı olalım:

1.1. Tül ve Yapay Çiçekler

Valizler, dış yüzeyleri itibarıyla ideal bir estetiğe sahip oldukları için genellikle tümüyle kaplanmaya ihtiyaç duymuyor. Bunun için de damat bohçası valizi için çoğunlukla tüllerden yardım alınarak, hediye paketine benzer basit bir süsleme yapılması yeterli oluyor. Düğüm kısımlarına ise genellikle valizin ve tülün rengiyle uyumlu yapay çiçekler iliştiriliyor. Fakat Kiğılı Home’un hazır damat bohçası tül süslemeleri sayesinde, böylesine şık bir sunum için sizin ayrıca uğraşmanıza hiç gerek yok!

1.2. Smokin Görünümü

Damatlık takımlarına benzeyen erkek nişan bohçası süslemeleri son yıllarda oldukça popüler. Ancak bu süsleme örnekleri, genellikle valizler yerine bohça kutularının üzerinde görülüyor. Bohça için valiz tercih edenlerdenseniz, damat bohça süsleme seti alternatifleri içerisinde buna yönelik aradığınız modeli bulmakta zorlanabilirsiniz. Fakat konu nişan damat bohçası hazırlaması ve süslemesi ise, elbette yapabilecekleriniz sınırsız!

Örneğin; valize dikey yönlü olarak saracağınız beyaz bir tülün üzerine, Kiğılı papyon ya da kravat modelleri içerisinden seçeceğiniz bir ürünü işleyerek el emeği göz nuru bir süs yapabilirsiniz.

2. Bohça Kutusu için Uygun Damat Bohçası Süsleme Modelleri

kigili uruncekimi2218277 2 1

Bazı gelin aileleri damat için tam teşekküllü bir bohça yapmakla kalmayıp, gelenek yerini bulsun düşüncesiyle damadın ailesi için de bohça yapıyor. Hal böyle olunca, her biri için valiz kullanmak maliyet bakımından epey zorlayıcı olabiliyor. Neyse ki Kiğılı’da severek tercih edebileceğiniz, valize kıyasla daha uygun fiyatlı ve oldukça şık bohça kutuları da bulunuyor.

Üstelik Kiğılı Home damat bohçası koleksiyonunda yer alan tüm ürün setleri, zarif ve minimal tasarımlara sahip özel kutuları ile satışa sunuluyor. Böylece ürünler, ister büyük kutular içerisinde düzenli olarak bir arada ister ayrı ayrı sunulabiliyor. Peki, siz de nişan bohçası için kutu kullanmayı tercih ettiniz diyelim, bunları nasıl süslemeyi düşünüyorsunuz? Henüz aklınızda canlanan bir fikir yoksa, sizin için hazırladığımız önerileri hemen aşağıda bulabilirsiniz.

2.1. Kumaş Kaplama

Karton malzemeden yapılan kutular valizlere kıyasla daha sade göründüğünden, kimi aileler bunları saten dokulu kumaşlarla kaplamayı tercih edebiliyor. Siz de bu seçeneğe sıcak bakıyorsanız, metrekare hesabı kumaş satın alarak kutuları kaplamayı düşünebilirsiniz. Fakat kumaşın üst kısmını her halükârda süslemeniz gerektiğini unutmamalısınız.

2.2. Kurdele ve Yapay Çiçekler

Damat bohçası için kutular, köşeli şekilleri sayesinde tam anlamıyla bir hediye paketi görünümü sergiliyor. Bu nedenle damat bohçası kutu süslemelerinde de tıpkı hediye hazırlar gibi kurdele kullanmak gayet ideal bir seçenek oluyor. Tabii kutuların görünümünü zenginleştirmek açısından sadece kurdeleler yeterli olmayabiliyor.

Kurdelelerin düğüm noktalarında kullanılan yapay çiçekler, damat bohça kutusu için en göz alıcı süsleme örneklerinden birini teşkil ediyor. Kiğılı Home’dan bohça alışverişlerinizi yaparken, kutular için damat bohçası kurdelesi ve üzerlerine kolayca iliştirebileceğiniz zarif yapay çiçek modellerini tercih edebilirsiniz.

2.3. Smokin Görünümü

Yukarıda da belirttiğimiz üzere; hazır olarak satılan damat bohçası süslerini incelerken, kutular için smokin görünümlü kılıfları her yerde görmeniz mümkün. Fakat dilerseniz, diğer tüm ürünler için Kiğılı kalitesini tercih ettiğiniz gibi bu tür bir süslemede de markanın aksesuar ürünlerinden yardım alabilirsiniz. Kutuları siyah saten bir kumaşla kapladıktan sonra, beyaz damat bohçası tülünün üzerine dekoratif gömlek düğmesi ile Kiğılı marka bir papyon ya da kravat iliştirebilirsiniz.

Damat bohçası hazırlıkları için seçiminiz Kiğılı ve Kiğılı Home ise, hayalinizdeki modern ve zarif sunumları hazırlamanız çok kolay! Bunun için tek yapmanız gereken, Kiğılı Home mağazaları veya satış noktalarına adım atmak…

Önerilen Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir